donderdag 15 januari 2015

Beste ouders,

Omdat het maar niet wil sneeuwen laten we het thema ‘winter’ even voor wat het is. Onze proefjes met ijs kunnen toch niet doorgaan J.

Week 19 tem 23 januari:
Dus kozen we een ander thema voor volgende week en dat is ‘dino’s’ geworden.                                   Indien je thuis iets hebt ivm dino’s mag je dit aan je kapoen meegeven ! Zet overal de naam op!
Bv dino’s in allerlei soorten en maten, boekjes ivm dino’s,…

Week 26 tot 30 januari:
We werken waarschijnlijk nog even verder rond dino’s.



Iets helemaal anders:
Afhankelijk van het weer brengen we een bezoekje aan de boerderij kort bij de school (interesse tractors,... en gratis ;) )

beloningssysteem:
Jullie hebben misschien al van je kleuter gehoord dat we momenteel met een groot blad met namen en dubbeledikkeduimstempels werken. De bedoeling is dat we voor we naar huis gaan de stempels zetten bij de kleuters die flink zijn geweest en telkens ook laten verwoorden wat er gebeurd is.         Niet flink zijn staat voor ‘pijn doen’ en ‘echt onbeleefd zijn’. Ik kijk hierbij enkel naar wat door mij of andere juffen op de speelplaats werd waargenomen! Indien je kleuter geen stempel krijgt is hier dus wel een gegronde reden voor.
Kleuters die 5 stempels hebben naast hun naam (en symbool) mogen dan binnenkort (afhankelijk van het weer) mee om een kijkje te nemen op de boerderij in de buurt van de school. De bedoeling hiervan is uiteraard om het pijn doen en onbeleefd gedrag te doen verminderen en zeker ook om kleutertjes die wel heel flink zijn eens extra te belonen. De kleuters die geen vijf stempels hebben blijven dan eventjes bij de kleinste kleuters. De kleuters krijgen voldoende tijd om hun stempels te behalen.
Omdat dit gedrag blijft aanhouden ten koste van kleuters die wel flink zijn kon ik niet anders dan eens een meer drastische maatregel te treffen. Ik hoop dat jullie hiervoor begrip kunnen opbrengen.



Week 2 tot 6 februari:
Thema ‘Kleuren en vormen’ als inleiding voor carnaval.

Week 9 tot 13 februari:
De week voor de krokusvakantie zal juf Lisa, zij heeft al eerder een kijkstage bij ons gedaan, een week stage doen in onze klas. Het thema is uiteraard ‘carnaval’.

Na de vakantie:
Omdat de kleuters het boek ‘Wij gaan op berenjacht’ zo leuk vonden gaan we dit na de vakantie verder uitwerken.

Groetjes,

juf Elly