zaterdag 8 november 2014

WEETJES WEETJES WEETJES

Van 22 tot 30 november 2014 is het nationale Voorleesweek.


Hierbij een nieuwe oproep aan alle mama's, papa's, oma's, opa's,... om een verhaaltje te komen voorlezen in de klas! Jullie zijn trouwens het hele schooljaar welkom om te komen voorlezen!

Volgende week krijgen jullie ook het briefje voor het oudercontact mee naar huis.                                                               Het oudercontact vindt plaats op dinsdag 9 december.                                                       
Ik geef de voorrang aan ouders die het briefje eerst weer meegeven. Deze uren vul ik meteen in. 
Er wordt steeds rekening gehouden met broertjes en/of zusjes in de andere klassen!

Gelieve de werkjeszakjes én de liedjes- en versjesmapjes weer mee terug te geven!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Denk ook aan de bestelling voor het kerstboek!

Fijn weekend allemaal!









dinsdag 4 november 2014

Weetjes van 4 november tem 14 november

Je kapoen heeft het misschien al verteld…we werken deze week ‘zonder thema’. Het doel is om de hoeken die we reeds in de klas hebben nog interessanter te maken voor je kapoen. De juf kan goed observeren wie waarmee bezig is,… .
Zo hebben we vandaag onze kleuters die zo graag met de blokken spelen (en ook de andere) kunnen motiveren om mee te werken aan een blokkenteldoos (zie foto’s op het blog). Deze doos wordt nu een vaste waarde in onze keuzehoek.
In de poppenhoek hebben we nu ook een échte koelkast. Al het eten dat daarin thuis hoort verhuisde dan ook van de winkel naar de koelkast. Daardoor kregen we in ons winkeltje de kans om de bakjes te vullen met voorwerpen uit het thema (of andere) die dan per prijs gesorteerd worden.
De andere hoeken bekijken we de volgende dagen.
Nu nog even wachten op Sinterklaas die waarschijnlijk ook nog wat leuks voor ons in petto heeft om onze klas te verrijken.
Maandag en dinsdag mogen we wat langer uitslapen en daarna gaan we stilletjes aan over in het volgende thema, maar daarover binnenkort meer. De kleuters en ik gaan dit nog even overleggen ;) .
Volgende week vrijdag staat er nog een leuke namiddag op het programma! We mogen gratis deelnemen aan sportactiviteit ‘Homerun’. De gemeente Hoegaarden zal dit voor ons bekostigen. Meer info volgt.

Nog eens een oproep: ik heb nog verschillende ouders in de wachtrij staan om zich toe te voegen tot het Blog.   Lukt het niet of kreeg je geen bevestigingsmail, laat mij dit dan weten via ellyeyletten@telenet.be of smsje naar 0486488271.
Door je toe te voegen kan je niet alleen onze foto’s bekijken, maar krijg je ook een mailtje telkens je kapoen iets moet meebrengen of bij belangrijke gebeurtenissen. Het dient dus ook als geheugensteuntje voor jullie. Ik zou het jammer vinden indien jullie deze kans zouden missen. Vele dingen die we doen staan niet op papier, maar ik probeer vaak foto’s te nemen om er toch een beeld van te krijgen.

Groetjes,

juf Elly